Geschiedenis van Bijzonder Collectief

 

Voortdurend in beweging

Bijzonderdruk, voorheen B’ulah Print, is een bedrijf dat voortdurend in ontwikkeling is geweest. En het verandert nog steeds. Leest u hieronder een aantal highlights.

2017
oktober 27

Overname

Overname

Tot oktober 2017 was Bijzonderdruk onderdeel van de B’ulah Groep. Martin en Ineke van ’t Veen nemen Bijzonderdruk over inclusief ‘alles en allen’. Met meer slagkracht ontwikkelt Bijzonderdruk zich nu. Sinds dat moment zijn er collega’s bijgekomen: Bert, die de sign-afdeling runt en Debby die, als voormalig eigenares van FBS Copyshop, de printservice voor haar rekening neemt. Verder zet Jesper zich in bij Bijzonderonline. Een mooi team, een belofte voor de toekomst.

2013
juni 20

Verhuizing naar Woldmeentherand

Verhuizing naar Woldmeentherand

De grote stap naar een ander pand, een A-locatie langs de A32. Juni 2013 gaan we over naar een prachtig pand, open, minder ‘hokjes’, zodat we meer betrokken kunnen zijn bij elkaar. Korte lijnen.
Deze verandering geeft weer een boost. Verder gaan we ons bezig houden met websitebouw en online marketing.
Veel jonge mensen (soms met een afstand tot de arbeidsmarkt) vinden vaste voet bij ons of vinden hun weg elders verder.

2011
oktober 6

Naamswijziging

Naamswijziging

De drukkerij verandert voortdurend. Een nieuwe tak wordt opgestart, de belettering of sign. Ook wordt de weg ingeslagen naar de digitale wereld: een fullcolour laserprinter gaat een deel van het drukwerk overnemen. Het karakter van de drukkerij wordt commerciëler. Het is tijd voor een nieuwe weg. B’ulah Print wordt Bijzonderdruk. Maar het bedrijf blijft sociaal betrokken. Vele clubs en verenigingen worden gesponsord, men participeert in bedrijfsverenigingen en sportclubs. Ook zijn er velen die voor kortere of langere tijd meewerken en daardoor weer krachtig worden om in de maatschappij te kunnen staan.

1998
november 20

De drukkerij vliegt uit

De drukkerij vliegt uit

Steeds meer opdrachten doen de drukkerij uit haar jasje groeien. Allerlei oplossingen worden bedacht, maar toen er een bedrijfsruimte beschikbaar kwam op het industrieterrein ‘Groot Verlaat’, was de beslissing snel gemaakt. B’ulah Print vliegt uit. Deze verhuizing betekende een enorme groei van het aantal klanten en orders.

1982
november 10

Een grotere ruimte wordt betrokken

Een grotere ruimte wordt betrokken

Aangezien er gedurende de jaren steeds meer opdrachten kwamen van buitenaf werd de drukkerij naar een ander gebouw verplaatst. Daar kreeg de drukkerij de naam ‘B’ulah Print’. Inkomsten kwamen ten goede aan de gemeenschap, waar de medewerkers ook deel van uitmaakten.

1970
oktober 25

Een huisdrukkerij – het begin

Een huisdrukkerij – het begin

In 1973 streek aan de Onderduikersweg 6 op De Bult (ten oosten van Steenwijk) een groep mensen neer, een Christelijke gemeenschap. Hieruit ontstonden verschillende activiteiten, waaronder een drukkerijtje. Aanvankelijk werden alleen nieuwsbrieven en een bijbels dagboekje gedrukt. Maar van lieverlee kwamen er ook opdrachten van derden bij. De drukkerij kreeg vorm.