Steenwijk

Martin en Ineke van ’t Veen nemen Bijzonderdruk over

Steenwijk – Het ondernemersechtpaar Martin en Ineke van ’t Veen heeft onlangs Bijzonderdruk overgenomen.

De nieuwe eigenaren van het bedrijf aan de Woldmeentherand hebben plannen om het bedrijf, dat van origine een drukkerij is maar inmiddels meer diensten levert op het gebied van communicatie, verder te professionaliseren en een geleidelijke uitbreiding van de dienstverlening te gaan realiseren.

De drukkerij was onderdeel van een groter geheel, de B’ulah Groep. Door de aandelen over te nemen kan het echtpaar zich verder focussen op het bedrijf en de noodzakelijke investeringen doen voor nieuwe ontwikkelingen. Iets wat volgens hen cruciaal is voor het voortbestaan van een drukkerij.

De nieuwe directie is al vanaf 2008 verbonden aan Bijzonderdruk. Martin, die van huis uit agogisch medewerker is, begon in 1984 onderaan de ladder bij een drukkerij en werkte zich in 18 jaar via diverse technische functies omhoog tot accountmanager binnen- en buitendienst.

Martin: ‘We zijn een stabiele club met loyale medewerkers. Ik snap hoe een drukkerij werkt, ook in commercieel opzicht. Daarom durf ik Bijzonderdruk over te nemen en heb ik er het volste vertrouwen in dat we dit samen kunnen. Ik heb het bedrijf zien groeien, ondanks de crisis vanaf 2008. Destijds waren er zo’n 6000 drukkerijen in Nederland, daar zijn er nog circa 1800 van over. En wij zijn daar één van. Ik geloof in ons team, in onze deskundigheid, in onze manier van werken. Het zijn vakmensen die ondanks de noodzaak om te verzakelijken de menselijke maat hebben weten vast te houden. En misschien is het wel dat sociale aspect uit ons DNA dat ons tot een succes heeft gemaakt. Wij zijn een traditionele drukkerij, hebben een mooie Heidelberg staan, maar zijn qua diensten wel met de tijd meegegaan. En dat blijven we doen: focussen op nieuwe ontwikkelingen.’

Bijzonderdruk heeft 17 mensen aan het werk, waaronder altijd één of twee stagiairs om fris te blijven en vier werkplekken voor Wajongeren.

‘Je legt een stukje van je ziel en zaligheid in je bedrijf’, zegt Ineke. ‘Wij zien kansen bij mensen, ook bij hen die wat verder van de maatschappij af staan. Zonde als dat was gestopt, omdat de financiële middelen om te investeren uitgeput raakten. Dit is ons leven; het werk, de klanten, de samenwerking met scholen. We genieten hiervan. Als ik zie hoeveel je kan betekenen voor bijvoorbeeld een Wajongere. Deze drukkerij is niet alleen ons leven en ónze toekomst, het is ook een toekomst voor iedereen die hier al zit en werkt.’