Bijzonderdruk gaat samenwerking aan met Total Sign

Bijzonderdruk gaat samenwerking aan met Total Sign

Bijzonderdruk en Total Sign gaan een samenwerkingsverband aan onder de naam Bijzondersign. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het Open Huis van Bijzonderdruk. Met deze overname geeft het ondernemerspaar Martin en Ineke van ’t Veen, dat eind vorig jaar Bijzonderdruk overnam, vorm aan hun wens om de dienstverlening van Bijzonderdruk verder te professionaliseren en geleidelijk uit te breiden.

De samenwerking werd bekendgemaakt door Manager Bedrijven Rabobank Theo Bouius, die aan de wieg van de overname heeft gestaan door als sparringpartner op te treden. Hij nam samen met Martin van ’t Veen en Marco Reinink, directeur Total Sign, het woord om op ludieke wijze de samenwerking bekend te maken. Achter een gordijn stond een auto klaar die ter plekke door Bijzondersign met de nieuwe naam en het nieuwe logo werd gewrapt. Het carwrappen is een van de activiteiten waarmee Bijzonderdruk het dienstenpakket kan uitbreiden.

Met de samenwerking kan Bijzonderdruk aan de groeiende vraag naar belettering, laseren en graveren voldoen. “Zowel Bijzonderdruk als Total Sign hebben apparatuur in huis om te beletteren, laseren en graveren,” aldus Martin. “Total Sign beschikt echter over de allernieuwste technieken en enorm veel vakkennis. Het was voor ons een afweging: zelf in nieuwe technieken en apparatuur investeren of samenwerken met een partij die dat al in huis heeft. Wij hebben ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met een sterke partij. Als de samenwerking voor beide partijen goed bevalt zal de samenwerking uiteindelijk leiden tot overname door Bijzonderdruk. Alle signwerkzaamheden zullen voortaan worden uitgevoerd op de locatie aan de Kaasweg 4 in Tuk.”

Marco Reinink, directeur-eigenaar van Total Sign: “Het al 20 jaar in Steenwijk gevestigde Total Sign is een geweldig bedrijf met mooie klanten. Ik geniet nog dagelijks van de bijzondere dingen die we maken en het klantencontact. Daar krijg ik energie van. Ik zal samen met Martin verantwoordelijk zijn voor de activiteiten en blijf dus gewoon aan de zaak verbonden. De samenwerking met een partij als Bijzonderdruk voelt goed. Zowel Bijzonderdruk als Total Sign hechten waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij hebben bovendien min of meer hetzelfde DNA. Ook zij zijn vakmensen die de menselijke maat hebben weten vast te houden. Die kwaliteit leveren. Die de klant voorop stellen. Dat is wat mij aansprak en wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven om met hen in zee te gaan.”

Bij Bijzonderdruk kan men vanaf nu terecht voor grafische artikelen van postzegelformaat tot 2.60 bij 50 meter en alles wat daar tussenin zit, voor ontwerp, opmaak, dtp-werk, belettering, banners, relatiegeschenken, websites, laseren, graveren en carwrappen. Bijzonderdruk en Bijzondersign hebben samen 22 mensen aan het werk, waaronder altijd één of twee stagiairs om fris te blijven en vier werkplekken voor Wajongeren.


Martin en Ineke van ’t Veen nemen Bijzonderdruk over

Martin en Ineke van ’t Veen nemen Bijzonderdruk over
Steenwijker Courant - dinsdag 28 november 2017 12:25

Martin en Ineke van 't Veen. © ZZindi Corporate Communicatie

Steenwijk - Het ondernemersechtpaar Martin en Ineke van ’t Veen heeft onlangs Bijzonderdruk overgenomen.

De nieuwe eigenaren van het bedrijf aan de Woldmeentherand hebben plannen om het bedrijf, dat van origine een drukkerij is maar inmiddels meer diensten levert op het gebied van communicatie, verder te professionaliseren en een geleidelijke uitbreiding van de dienstverlening te gaan realiseren.

De drukkerij was onderdeel van een groter geheel, de B’ulah Groep. Door de aandelen over te nemen kan het echtpaar zich verder focussen op het bedrijf en de noodzakelijke investeringen doen voor nieuwe ontwikkelingen. Iets wat volgens hen cruciaal is voor het voortbestaan van een drukkerij.

De nieuwe directie is al vanaf 2008 verbonden aan Bijzonderdruk. Martin, die van huis uit agogisch medewerker is, begon in 1984 onderaan de ladder bij een drukkerij en werkte zich in 18 jaar via diverse technische functies omhoog tot accountmanager binnen- en buitendienst.

Martin: 'We zijn een stabiele club met loyale medewerkers. Ik snap hoe een drukkerij werkt, ook in commercieel opzicht. Daarom durf ik Bijzonderdruk over te nemen en heb ik er het volste vertrouwen in dat we dit samen kunnen. Ik heb het bedrijf zien groeien, ondanks de crisis vanaf 2008. Destijds waren er zo’n 6000 drukkerijen in Nederland, daar zijn er nog circa 1800 van over. En wij zijn daar één van. Ik geloof in ons team, in onze deskundigheid, in onze manier van werken. Het zijn vakmensen die ondanks de noodzaak om te verzakelijken de menselijke maat hebben weten vast te houden. En misschien is het wel dat sociale aspect uit ons DNA dat ons tot een succes heeft gemaakt. Wij zijn een traditionele drukkerij, hebben een mooie Heidelberg staan, maar zijn qua diensten wel met de tijd meegegaan. En dat blijven we doen: focussen op nieuwe ontwikkelingen.'

Bijzonderdruk heeft 17 mensen aan het werk, waaronder altijd één of twee stagiairs om fris te blijven en vier werkplekken voor Wajongeren.

'Je legt een stukje van je ziel en zaligheid in je bedrijf', zegt Ineke. 'Wij zien kansen bij mensen, ook bij hen die wat verder van de maatschappij af staan. Zonde als dat was gestopt, omdat de financiële middelen om te investeren uitgeput raakten. Dit is ons leven; het werk, de klanten, de samenwerking met scholen. We genieten hiervan. Als ik zie hoeveel je kan betekenen voor bijvoorbeeld een Wajongere. Deze drukkerij is niet alleen ons leven en ónze toekomst, het is ook een toekomst voor iedereen die hier al zit en werkt.'